Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 11 Haziran 2024 tarihinde saat 14:00'te Dr. Mustafa ÇALIK Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Mezuniyet Törenine; Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay ÇAKIR, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Pınar HAYALOĞLU, Turizm Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA, Gümüşhane Belediye Başkanı adına MHP İl Başkanı Mete KAYA, Gümüşhane Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan KARAÇA, Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Emre KARATAŞ ve Yardımcıları Merak Fidan UÇAN, Cafer YAZICI ve Uzman Selma YAŞAR, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dr. Cengiz MADEN, Gümüşhane Defterdar Vedat AKILLI, Vergi Müdürü Fatma ATA, Gümüşhane İl Ticaret Müdürü Mürsel YAŞAR, Ticaret Odası Başkan Vekili Sicil Müdürü Aydın AYAR, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü vekili Asım ODABAŞ, Gümüşhane Sanatkarlar Odası Başkanı Erorhan KULLUKÇU, Gümüşhane Otelciler, Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı İbrahim BEKTAŞ, Kent Konseyi Başkanı Rüstem DEMİRAĞ, Gümüşhane Kültür Sanat Turizm Dayanışma ve Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşegül Öznur PARLAK, Ramada Otel Yiyecek ve İçecek Müdürü Turgut KIR, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Münire ŞEYHOĞLU, Ak Parti Gençlik Koları Başkanı Umut TOKEL, Eğitimci, Gazeteci, Yazar Yusuf SADIK, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Mezuniyet Töreni Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi olan öğrenci Derya Köse Aydın’ın yaptığı konuşmayla başladı. Ardından, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir ve Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay ÇAKIR konuşma gerçekleştirdi. Program, mezun olacak öğrencilerimizin performanslarını sergilediği müzik dinletisi, Braille alfabesi ile şiir dinletisi, koro gösterisi ile devam etti.

Dereceye giren öğrenciler başarı belgeleri ve plaketlerini Gümüşhane kamu kurumlarının kymetli yöneticileri tarafından alırken, mezun olan tüm öğrencilere bölüm öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi. Tören; MYO birincisi olan öğrenci Derya Köse Aydın’ın mezuniyet kütüğüne plaka çakması, tüm öğrencilerin meslek yemini ve kep atma töreniyle devam etti. Program kokteyl ile sona erdi.

Törende bir konuşma yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, mezuniyetin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Üniversitemizin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini hep beraber kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde; sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ailem ve üniversitem adına teşekkür ediyor, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Mezuniyet törenimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz."

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, mezun olan öğrencilerin ailelerine ve akademik kadroya teşekkür ederek, öğrencilerin iki yıllık eğitim sürecindeki gayretlerini ve başarılarını övdü. "Sevgili öğrencilerimizin çok kıymetli aileleri; Bugün sizler için de bir bayram günü. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, gözbebeğiniz evlatlarınız bugün mezun oluyorlar. Bugün sizler de bizler de çok mutluyuz. Sizler doğdukları andan itibaren büyük bir emekle çocuklarınızı büyüttünüz, bugünlere getirdiniz. Bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz velilerimize ülkemiz, yüksekokulumuz ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum," diyerek konuşmasını sürdürdü.

Ulutaşdemir, mezun olan öğrencilerin özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam ve sorumluluk üstlenen bireyler olarak yetiştirildiklerini belirtti. "İki yıl önce devraldığımız emaneti sahiplerine iade etme vakti geldi. Şundan emin olabilirsiniz: Emanetinize iyi bakmak, onları söz verdiğimiz bilgi donanımıyla yetiştirebilmek için elimizden geleni yaptık. Biz iki yıl boyunca evlatlarınızı, onların ve sizin hedeflerinize uygun şekilde yetiştirirken, siz de nice fedakarlıklara katlandınız. Ve artık katlanılan fedakarlıkların, çekilen sıkıntıların güzel meyvelerini toplama zamanı geldi," diyerek konuşmasına devam etti.

Ulutaşdemir, mezunlara yönelik olarak ise, "Bugün, bir bitişin değil birçok başlangıcın yaşandığı bir günü yaşıyorsunuz. Bugünden itibaren yepyeni yaşam deneyimlerini içinde barındıran bir süreç başlıyor. Her şeyden önce bugün hak ettiğiniz diplomalar size aynı zamanda çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek ve kendinizi sürekli olarak geliştirmek bu sorumlulukların başında geliyor," dedi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin kep atma coşkusuyla son buldu. Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenciler, yeni yaşamlarına adım atarken, elde ettikleri bilgi ve deneyimleri hayata geçirecekleri yeni bir başlangıca merhaba dediler. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, tüm mezunlara başarılar dileyerek, her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Mezuniyet töreni, kokteyl ile son buldu. Tüm katılımcılar, bu özel günü coşkuyla kutladı ve mezun olan öğrenciler, başarı dolu bir geleceğe doğru adım attılar.

mezuniyet diğer resimler